98339
Book
In basket
Podręcznik skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.
W publikacji:
-fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych
-zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych
-leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów
-profilaktyka i leczenie otyłości
-ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające
-tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści.
Media files:
Availability:
Czytelnia dla Dorosłych
Copies are only available in the library: sygn. 613.2 [Czytelnia dla Dorosłych] (1 egz.)
Notes:
General note
Na książce także ISBN wyd. poprz.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Target audience note
Dla studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujacych dietetyków i lekarzy wszystkich specjalności medycznych.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again